Android 5.0 va fi adus de ASUS sau LG?

Android 5.0 “Jelly Bean” este urmatoarea versiune a sistemului de operare mobil de la Google. Se pare ca acesta va fi adus pe piata ori de ASUS ori de LG, ca amandoua companiile duc tratative cu Google pentru exclusivitate la lansare.
Pana acum HTC a lansat o parte din versiunea Android (1.6, 2.1) si Samsung (2.3 si 4.0). Acum ASUS vrea sa primeasca dreptul la a lansa Android 5.0. Oare va fi pe un nou PadFone? Sau pe un nou Google Nexus facut de ASUS?

Putin despre Android:

Android este o platformă software și un sistem de operare pentru dispozitive și telefoane mobile bazată pe nucleul Linux, dezvoltată inițial de compania Google, iar mai târziu de consorțiul comercial Open Handset Alliance.Android permite dezvoltatorilor să scrie cod gestionat în limbajul Java, controlând dispozitivul prin intermediul bibliotecilor Java dezvoltate de Google. Aplicațiile scrise în C și în alte limbaje pot fi compilate în cod mașină ARM și executate, dar acest model de dezvoltare nu este sprijinit oficial de către Google.

Lansarea platformei Android la 5 noiembrie 2007 a fost anunțată prin fondarea Open Handset Alliance, un consorțiu de 48 de companii de hardware, software și de telecomunicații, consacrat dezvoltării de standarde deschise pentru dispozitive mobile.[6] Google a lansat cea mai mare parte a codului Android sub licența Apache, o licență de tip free-software și open source.

By the Way: 

Nici nu s-a dat drumul la update-uri pentru toate dispozitivele ce pot rula Android 4.0 “Ice Cream Sandwich” ca deja se zvoneste o posibila lansare a lui Android 5.0 “Jelly Bean”. Acesta ar putea integra facilitatea de dual-boot din Chrome OS.

S-ar parea ca vor aparea pe piata tablete, noteboook-uri si netbook-uri hibride ruland atat Android 5.0 cat si Windows 8. Zvonurile spun ca trecerea de la Android la Windows si invers se va putea face fara restart. Android 5.0 ar putea fi un sistem de operare care sa ia locul lui Chome OS, acesta din urma nereusind sa devina prea popular.

Altfel, se pare ca doar 1% din smartphone-urile cu Android ruleaza “Ice Cream Sandwich”. Lista completa este oferita chiar de Google.